Waterguard samarbeider med forsikringsselskaper

Samarbeid med forsikringsselskaper gir bedre beskyttelse, økonomiske fordeler smartere boligsikring for boligeiere. Reduser risikoen for vannskader og spar penger med Abra og Waterguard+.
7. september 2023 av
Waterguard samarbeider med forsikringsselskaper
Christian Frost Røine

Det skjer en vannlekkasje hvert åttende minutt

Fell Tech, utvikleren og leverandøren av Abra og Waterguard+, har inngått et samarbeid med tre av Norges største forsikringsselskaper – Fremtind, Gjensidige og Storebrand. Dette samarbeidet gir kundene betydelige fordeler, inkludert rabatter på hus- og bygningsforsikring ved installasjon av automatisk lekkasjestopper Waterguard+ integrert med Abra økosystem.

I Norge skjer det en vannlekkasje hvert åttende minutt, noe som koster samfunnet 3,4 milliarder kroner i året og frigjør i gjennomsnitt 300 kg CO2 per oppussing etter en skade. For forsikringsselskapene utgjør utbetalinger i forbindelse med vannskader omtrent 60% av deres skadeutbetalinger til hus og bygg. Dette samarbeidet tar sikte på å redusere både den økonomiske og miljømessige belastningen av vannskader.

Abra økosystem


Waterguard+ med Abra økosystem gir en ekstra beskyttelseslag mot vannskader ved å installere en automatisk lekkasjestopper og fuktdeteksjonssystem. Dette gir større muligheter for å oppdage ulike typer vannskader og forhindre at de forårsaker betydelige skader på boliger, hytter og bygninger. I tillegg tilbyr systemet temperaturovervåkning, som gir Waterguard+ muligheten til å stenge vannet automatisk ved deteksjon av lave temperaturer der det er fare for at rørene kan fryse.

Forsikringskunder som installerer Waterguard+ med Abra økosystem kan dra nytte av lavere forsikringspremier og egenandeler, med inntil 20% rabatt på hus- og bygningsforsikring. Dette gir boligeiere en økonomisk fordel samtidig som de beskytter eiendommene sine og bidrar til et bærekraftig miljø.

Abra økosystemet går utover vannskadeforebygging og inkluderer funksjoner som smart energistyring, elbillading og automatisk styring av apparater og lys. Abra lærer også boligens vaner for å optimalisere energibruken og redusere kostnadene. Dette systemet gir en helhetlig løsning for boligeiere som ønsker å forbedre sikkerheten, komforten og energieffektiviteten i hjemmet eller hytta.

Samarbeid med forsikringsselskaper


Samarbeidet mellom Fell Tech og forsikringsselskapene representerer et viktig skritt fremover i å redusere risikoen og kostnadene forbundet med vannskader. Gjennom implementering av Waterguard+ med Abra økosystem, kan boligeiere forvente et mer pålitelig og effektivt system for å beskytte sine eiendommer og bidra til et mer bærekraftig miljø.

Fuktdeteksjon og temperaturovervåkning gir en ekstra sikkerhetsbarriere mot vannskader, og hjelper boligeiere med å oppdage og håndtere potensielle problemer før de eskalerer. Dette kan resultere i betydelige besparelser på reparasjonskostnader og redusere den negative påvirkningen på miljøet som følge av ressurskrevende oppussingsprosjekter.

I tillegg til de økonomiske og miljømessige fordelene, gir Abra økosystemet en rekke funksjoner som forbedrer komfort og brukervennlighet i boliger og hytter. Smart energistyring, elbillading og fjernstyring av apparater og lys gir beboere full kontroll over energiforbruket og muligheten til å tilpasse innstillinger etter deres behov og preferanser. Dette bidrar til en mer komfortabel og energieffektiv livsstil.

Samarbeidet mellom Fell Tech og de ledende forsikringsselskapene i Norge understreker viktigheten av å investere i teknologi som forbedrer sikkerheten og reduserer risikoen for skader på eiendom. Det gir også boligeiere en attraktiv insentiv til å ta i bruk disse løsningene, da de kan dra nytte av betydelige rabatter på forsikringspremier og egenandeler.

I en tid der klimaendringer og miljøbevissthet er stadig viktigere, tilbyr Fell Tech og deres samarbeidspartnere en løsning som ikke bare beskytter boligeieres eiendommer, men også bidrar til et mer bærekraftig samfunn. Ved å investere i Abra økosystemet og Waterguard+, kan boligeiere og forsikringsselskaper sammen arbeide for å redusere den økonomiske og miljømessige belastningen av vannskader, og skape et tryggere og mer bærekraftig hjemmemiljø for alle.

Share this post
Arkivert