Om Waterguard


Sammen skaper vi bærekraftige og sunne bygg

25 år med lekkasjesikring

Waterguard er det lekkasjesikringssystemet som er mest kjøpt i markedet, og er installert i over 500 000 boliger i Norge. Vi har bidratt til å spare samfunnet for tusenvis av kilo med CO2, lenge før bærekraft fikk den oppmerksomheten det har i dag. Vi tar dette engasjementet med oss inn i fremtiden og hjelper nå hus, hytter og bygg med å være enda bedre forberedt på det som kommer.

Vår historie

1990

Starten på Waterguard

Historien om Waterguard startet med John Åsheim, Norsk Hydro-ingeniøren som tidlig på 1990-tallet bestemte seg for å utvikle et produkt som kunne forhindre vannlekkasjer og skader.

 
2004

Waterguard overtas av Lars Nilsen og Lani Invest.

Produktet Åsheim utviklet levde et ganske anonymt liv frem til Block-Watneeier og investor Lars Nilsen kjøpte selskapet. Waterguard erobret etter hvert store deler av både bolig- og næringsmarkedet med sine lekkasjebeskyttelses- produkter.

2010

TEK10 innføres

Myndighetene innførte Byggteknisk forskrift TEK10 for å håndtere det økende omfanget av vannskader. Dette resulterte i et klart krav om lekkasjesikring i alle nybygg og etterspørselen etter Waterguard skjøt virkelig fart.

 
2021

Waterguard og Fell Tech fusjonerer

Waterguard, ledende innen vannlekkasjebeskyttelse, slår seg sammen med Fell Tech, ledende på smart IoT sikkerhet. Abra-økosystemet blir introdusert, som tilbyr en alt-i-ett plattform for vannlekkasjebeskyttelse, brannsikring, energikontroll og mer. 

 
2022

Høy standard innen lekkasjesikring

Waterguard blir industristandarden innen lekkasjebeskyttelse med produkter som oppfyller de høyeste kravene. Over 500.000 norske hjem har allerede Waterguard og antallet øker med 75.000 hvert år.

 
2023

Waterguard+

Lansert i 2023, representerer Waterguard+ en revolusjon i Fell Techs IoT-løsninger, tilbyr avansert overvåking og lekkasjesikring. Dette systemet, som forebygger vannskader, kombinerer skademinimering med bærekraft, koblet opp mot digitale skysystemer for proffen og sluttkunder.  

 

En del av Fell Tech​

I 2021 fusjonerte Waterguard og Fell Tech, og dannet en milepæl for smarte hjemme- og byggeløsninger. Waterguard, ledende innen vannlekkasjebeskyttelse i Norden, kombinerte krefter med Fell Tech, eksperter på smart IoT sikkerhet, spesielt innen maritimt marked.

Les mer om Fell Tech

Abra Økosystem

Abra-økosystemet representerer en helhetlig løsning for effektiv og bærekraftig forvaltning av eiendommer, og gir kostnadsbesparelser for huseiere. Dette gir unike verdier ved å tilby en alt-i-ett plattform for vannlekkasjebeskyttelse, brannsikring, energikontroll og mer.

Les mer om Abra Økosystemet

Tett samarbeid med rørentreprenører i Norge

Waterguards løsninger er utviklet i tett samarbeid med VVS-bransjens spesialister, noe som gjør at rørleggerne nå har et bredt spekter av løsninger som er enkle å montere – samtidig som de er enkle å anvende for brukerne. 

Finn en rørlegger nær deg

SINTEF- og FG-godkjent

SINTEF Byggforsk bekrefter at Waterguard lekkasjestoppere tilfredsstiller krav til produktdokumentasjon gitt i Plan- og Bygningsloven og tilhørende Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK 17). I tillegg er våre produkter SP-godkjent i Sverige.

Les mer om forskrifter og krav her