Enkel og trygg montering av lekkasjesikring med Waterguard+

6. mai 2024 av
Jeanette Normann


Da Waterguard ble lansert for 30 år siden var det den første aktøren innen lekkasjesikring, og helt siden da har vi vært markedsleder. Gjennom alle årene har Waterguard-teknologien vært i stadig utvikling og i oktober 2023 lanserte vi Waterguard+. Den gjør det enda enklere å velge Waterguard til å forhindre og begrense vannlekkasjer i både eneboliger, leiligheter, hytter og næringsbygg.

De største nyhetene med Waterguard+ er at den nå kommer med motorisert kuleventil og er koblet opp mot Abralife for app-styring og varsling. I tillegg til å stenge vannet, slik Waterguard alltid har gjort, vil den derfor varsle eieren av bygget via telefon. Varselet forteller også hvilken sensor som har utløst alarmen. Dermed er det enkelt å vite hvor det har skjedd noe og det tar derfor kortere tid fra en potensielt skadelig lekkasje oppstår til nødvendige tiltak kan bli satt i verk.

Rørleggeren får en enklere jobb

En annen nyhet er at Waterguard+ er enda enklere å montere enn tidligere utgaver av Waterguard. Det har mye å si for alle rørleggerne som skal installere dem i de tusen hjem de kommende årene.

En som allerede har montert mange Waterguard+, er Tom-Erik Kvisla hos B&O Forberg AS Comfort Råholt. Firmaet startet med å montere Waterguard+ i pilotprosjekter sommeren 2023, og har derfor fått god erfaring med hvordan produktet fungerer. Han har bare gode ord om den oppgraderte versjonen av Norges mest solgte lekkasjestopper.

- Jeg synes det er helt genialt da den er veldig enkel å montere. Sammenliknet med tilsvarende produkter bygger ventilen veldig lite, slik at det er mindre å kappe inn på røret, forteller han.

Den viktigste grunnen til at Waterguard+ bygger veldig lite, er at aktuatoren ikke trenger å stå på under montering. Den kan nemlig enkelt «sneppes» på etter at ventilen er satt på plass.

- Det gjør at det blir enklere å montere på steder det er lite plass. Siden den heller ikke trenger å monteres i en bestemt retning, fungerer det egentlig på akkurat samme måte som å montere en kuleventil, sier Tom-Erik.

Rørlegger Tom-Erik syns Waterguard+ er enkel å montere

Appen gir trygghet

Når Tom-Erik gjør arbeid hos kunder, er det alltid viktig å forsikre seg om at alt fungerer før han pakker bilen og drar. Dette har blitt svært enkelt med Waterguard+ da den er koblet opp mot appen Abralife. Her har montører tilgang til en egen installatørdel som gir den nødvendige oversikten.

- I appen kan jeg enkelt se om alt er i orden eller ikke. Når den viser grønne lys kan jeg være sikker på at alt fungerer som det skal, sier Tom-Erik Kvisla.

I appen kan installatøren også sette opp kundens system slik at det er mulig å yte fjernhjelp ved behov, samtidig som man oppnår 10 års garanti på produkt.

- Kundene jeg har snakket med er positive til at denne muligheten finnes, men så vidt jeg vet har vi ikke fått alarmer eller utført fjernhjelp enda. Det er tross alt ikke så lenge siden vi startet med dette, sier Tom-Erik Kvisla.

I appen kan også kundene følge med på sitt eget system. Dersom det oppstår en lekkasje som gjør at ventilen stenges, vil telefonen varsle umiddelbart. For selv om vannet stoppes, betyr ikke det nødvendigvis at faren er over. Det kan eksempelvis dreie seg om lekkasje fra en varmtvannsbereder plassert i et rom uten sluk, og da kan det fort lekke ut store mengder vann om det ikke settes i verk tiltak så fort som mulig.

Mulig med lengre avstander

Waterguard+ leveres med en nettverkskabel som gjør at avstanden mellom ventilen og Linkbox+ kan være lenger. Nå kan avstanden mellom de to være helt opp til 100 meter, og gjør dermed Waterguard+ til et mer fleksibelt system. Siden ventilen nå forsynes med 24V istedenfor 230V trenger man heller ikke elektriker om lengden må tilpasses eller om kabelen skal legges skjult. Som standard følger det med en kabel på 0,6 meter, som passer helt fint dersom ventil og styringsenhet monteres like ved hverandre.

Har bygget flere rom med vanninstallasjoner uten sluk, kan man enkelt tilknytte trådløse vannsensorer for overvåkning av disse.

Klikk her for å lese mer om fordelene med Waterguard+ for både deg som rørlegger og for kundene dine


Share this post
Arkivert